We Got CreepS

Startside • Op • Collection • Photo • For Sale • Link • Medlemmer • Pasningsvejledninger • Terrarie og tilbehør

Grammostola rosea

Jeg forsøger her, at gøre rede for alle de forskellige former for Grammostola rosea, der i dag findes i hobbyen. Desværre er det ikke muligt, vha. billeder, at vise hvor forskellige de rent faktisk ser ud, så hvis der, på billederne, af de forskellige former for G. rosea, er nogle der ser ret ens ud, så skyldes det billederne ikke motivet.

Jeg har til sidst i beskrivelserne taget Grammostola sp. Concepcion med, da den er set solgt under Grammostola rosea.

Grammostola rosea “Golden form”.

 

Grammostola rosea “Golden form”. Overfladisk set, ligner denne Grammostola rosea den normale form man er så vant til, men når man kigger nærmere på den, vil man se, at carapace for det første er gyldent/guldfarvet, samt at den ser ud til, kun at have halvdelen af de hår man normalt ser ved en Grammostola rosea.  Den behåring den så har, er meget kort, stiv og strid i det, de minder faktisk om hårene på en ruhåret gravhund. Dens bagkrop er mere afrundet og ikke så elongeret som man ser hos den “normal” Grammostola rosea. Af temperament er den usædvanlig rolig.

_________________________________________________________________________________

Grammostola rosea Rød form” (Grønt carapace).

 

Grammostola rosea “Rød form” (Grønt carapace). Denne edderkop, der stammer fra området ved San Francisco i Chile, har ret korte bløde røde hår, men den ses faktisk ofte i en mere kanelbrunlig farve, det skyldes at de flotte røde hår hurtigt falmer efter et hamskifte. Striberne på benene er, som man kan se, meget tydelige. Carapace er af mere eller mindre grønlig farve, men den findes faktisk også i nøjagtig samme form, men hvor carapace er guldfarvet.

_________________________________________________________________________________

Grammostola rosea Rød form”  (Meget rød med pink carapace).

 

Grammostola rosea “Rød form” (Meget rød med pink carapace). Denne variant af den røde form, har lange og meget røde hår, der ikke har samme tendens til at falme over i en brunlig farve. Carapace er meget dybt rød-metallic, striberne på benene er ikke så udtalte, som på den røde form med grønt carapace.

Ingen af de røde former, er så rolige, som de grålige former. Ikke forstået som værende aggressive, men der er lidt mere fart på dem, desuden har de en svag tendens til, at være mere villige til at smide brændhår.

_________________________________________________________________________________

Grammostola rosea Mellem rød form”.

 

Grammostola rosea “Mellem rød form”. Denne form minder en del om en hybrid mellem den røde form og den “normale” form. Carapace er tydeligt rosa/pink og hårene fra knæleddet og ud, samt på bagkroppen er rødlige, dog på ingen måde, så røde som man ser hos de rødlige former. Af udseende adskiller den sig ikke på anden måde, fra den “normale” form, end disse rødlige hår.

_________________________________________________________________________________________________

Grammostola rosea “Normal form” (Grå med grålig “farveløst” carapace).

 

Grammostola rosea “Normal form” (Grå med grålig “farveløst” carapace). Denne Grammostola rosea er på alle måder identisk, med Grammostola rosea “normal form” dens carapace er dog “farveløst“ eller om man vil gråligt. Hårene er bløde og lange, de kan dog have en tendens til, at være lidt kortere på bagkroppen, end ved den “normale“ Grammostola rosea.

_________________________________________________________________________________________________

Grammostola rosea “Normal form” (Normal form, men med pink carapace).

 

Grammostola rosea “Normal form” (Normal form, men med pink carapace). Her har vi så den form, som vel nok de fleste har stiftet bekendtskab med, før eller siden. Meget skarp pink farve på carapace, grå i farven og rolig af temperament.

_________________________________________________________________________________________________ 

Grammostola sp. Concepcion.

 

Grammostola sp. Concepcion. Denne edderkop, der er helt ny i hobbyen, stammer fra området ved byen Concepcion i Chile og som med alt andet, der kommer fra Chile og bare ligner Grammostola rosea lidt, er den også set solgt under betegnelsen Grammostola rosea. Den adskiller sig dog, på flere måder fra en Grammostola rosea, bl.a er hæftepuderne på ankelleddet runde og store og på bagkroppen, nede omkring spindevorterne, kan man se, at hårene danner nogle baner, lidt allá det man ser hos en anden chilensk fugleedderkop, nemlig Euathlus truculentus.

© Peter Falck