We Got CreepS

Startside • Op • Collection • Photo • For Sale • Link • Medlemmer • Artikler • Pasningsvejledninger • Terrarie og tilbehør

Trachyaretaon brueckneri
Trachyaretaon carmelae - PSG 255

Pasningsvejledning

Det er en delvis stor pinde art. Arten er nem og hårdfør, en god begynder pind og den vokser hurtigt, arten lever på filippinerne

Terrariet

Arten holdes ved 24 – 28 grader og en luftfugtighed på 60 – 70 %
Vis luftfugtigheden ikke er høj nok vil pindene have svært ved at skifte ham. I værste tilfælde vil de død i det gamle ham.
Der skal
dusches i terrariet minimum 3 gange om ugen da de også drikker vandet fra bladene men undgå at sprøjte på direkte på nymferne da det kan skade dem hvis de er i hamskifte, terrariet skal være 2 til 3 gange højere end pindene gerne højere så de ikke rammer bunden når de skal skifte ham.
Arten lægger æg i jorden så man skal sørge for at der er 5 til 8 cm
bundlag som kan være af ugødet spagnum eller vermiculite eller man kan stille en æglægnings bakke ind i terrariet, bundlag eller lægge bakke skal holdes let fugtig.

Livscyklus

Det tager arten 4 til 6 måneder at blive voksen (imago) og det er hurtigt for en pind af Heteropterygidae slægten, her høre den store heteropteryx dilatata og de mindre haaniella arter også til, H. dilatata tager 8 til 10 måneder for den at blive voksen, nymferne skal igennem 5 – 6 hamskifte før de når voksenstadiet, der efter leve de et lille års tid.
Hannen og hunnen begynder at parre sig nogle uger efter deres sidste ham skifte, parring vare typisk en halv til en hel dag, under parringen overføre hannen en sæd pakke til hunnen ”spermatofor” som hunnen gemmer i dens sæd gemmer.
Efter ca. en måned begynder hunnen at lægge æg som lægges i jorden.

Æg og nymfer

Hunnen lægger nogle hundrede æg i dens levetid. Æggene er aflange, sorte og ca. 6 mm lange.
Efter 3 til 5 måneder vil ægget klække og en lille nymfe på 1,5 cm. Kravle ud af ægget.
Nymfen er gråsort med 2 lange følehorn, man skulle kunne kønsbestemme dem så snart de er klækket ved at se om deres krop ender i en spinds, da dette udvikler sig til hunnens læggebrod.
Nogen vælger at samle æggen sammen og lægge i en ”rugemaskine” så der ikke pludselig er flere hundrede nymfer i terrariet men man har styr på hvor mange i en mindre beholder.

Voksne dyr og foder.

De voksne dyr er nogen ædedolke, især hunnerne, de spiser i en utrolig fart, så man skal regne med at skifte foder hver uge, hvis man har en stor flok.
Pinden er nat aktiv, så de sidder helt stille i terrariet et sted om dagen.
Hannen bliver 7 cm. Og hunnen 12 cm.
De lever af efeu, vedben, brombær, hindbær, rosen blade og eg, disse grene med blade stilles i et glas med vand men brug et glas med lille åbning i eller sæt et låg på og lav huller hvor grenene kan stikke ud igennem.